NA SNEŽNIKU IN KLEMENČI JAMI

 V maju smo se z mladimi planinci podali dvema ciljema nasproti. Prvi cilj je bil Snežnik, ki nam je postregel s čudovitim vremenom, dišečim po borovcih in morju, ter že pravim občutkom gorništva. Drugi cilj konec meseca pa je bila Klemenča jama. Osvojitev le-te je bila manj zahtevna, so nas pa prevzeli predor na poti, žalostna zgodba na tej poti preminulega planinca iz Slivnice, najdebelejši macesen v Sloveniji in ploha, ki pa naši prešernosti ni mogla do živega.

Nekaj vtisov so najzagrizenejši zbrali tudi tokrat, fotografije pa najdete v galeriji spletne strani PD Slivnica pri Celju.

Jan, 3. r.: 9. maja smo se odpravili na Snežnik. Z avtobusom smo se v eno smer peljali 4 ure. Hodili smo v gozdu. Bilo je veliko skal in kamenja. Hodili smo med borovci. V koči sem si naročil štrudel. Bilo je zelo vetrovno. Imel sem se lepo.

Rok, 3. r.: Ko smo prišli na vrh, smo se slikali. Potem smo šli v  planinsko kočo, kjer smo dobili štrudel. Potem smo šli nazaj dol, kjer nas je že čakal voznik avtobusa.

Aljaž, 2. r.: Leila se je spotaknila ob korenino. Ni se močno udarila. Bila je dolga pot do Snežnika. Na koči smo popili čaj.

Nik, 2. r.: Na Snežniku je bilo lepo. Bila je dolga pot. Vozili smo se 8 ur. Aljaž je zaspal.       

Neža in Julija, 3. r.:   Planinci smo se odpravili na Klemenčo jamo. Hodili smo eno uro pa pol. Bila je zelo strma pot. Vodnik Mirko je bil zelo prijazen in nam je pokazal pravo pot. Ko smo prišli do koče, smo se usedli na tople klopi. Vsi planinci smo pojedli malico in sladkarije. Videli smo lepi čeveljc, pogačico in encijan. Odšli smo tudi do najdebelejšega macesna. Učiteljičin mož Matej je šel na goro Ojstrico.

Leila, 3. r.: Ko smo odšli na Klemenčo jamo, smo se s kombijem odpeljali do planinskega doma. Bilo nas je samo sedem otrok. Videli smo najdebelejši macesen v Sloveniji in veveričko, ki je švignila mimo nas. Videli smo tudi tri zanimive rastline, ki smo se jih učili pri planinskem krožku. To so: lepi čeveljc, pogačica in encijan. Ko smo se odpravljali v dolino, nas je ujel dež.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja