ČETRTI IZLET V OKVIRU PLANINSKEGA KROŽKA

Konec marca smo se podali na Bohor. Skupaj s slivniškimi mladimi planinci in vodniki se nas je nabralo kar 25, zato smo se morali na začetku bolje spoznati. Pa smo dali pred svoja imena pridevnike na začetnico imena. Torej udeleženci smo bili avtomehaničarski Aljaž, rokoborbski Rok, nagajiva Nina, navihani Nik, atraktiven Alex, lepa Lejla, luštna Lulu, brihten Boštjan, grozen Gabrijel, če nas naštejem le nekaj.  Veliko smo si zadali za ta dan, zato se je izlet kar malo zavlekel, a smo si ga zato toliko bolj zapomnili. Zaradi česa pa najbolj, si preberite v izjavah nekaterih udeležencev.

Rok K., 3. r.: Začeli smo pri Stari žagi. Od tam smo šli do Bohorja. Šli smo mimo  planinske koče. Šli smo tudi mimo partizanske bolnice. Jaz se bil rokoborbski Rok.

Jan S., 3. r.: Iz stare žage smo šli proti Bohorju. Hodil sem ob Alexu, Niku, Aljažu in Roku. Imeli smo krajše počitke. Prišli smo do planinske koče na Bohorju in tam smo imeli daljši čas za malico. Tako smo šli proti Velikemu Javorniku. Videli smo tudi partizansko bolnišnico. Partizansko bolnišnico smo si lahko ogledali od znotraj in od zunaj. Zdela se nam je zelo zanimiva. In prišli smo na veliki Javornik. Tam smo videli Jarico in sneg. In od tam smo šli proti cilju.

Ema J., 3. r.: Vodnik Boštjan nas je zelo lepo vodil. Hodili smo dlje, kot je načrtoval. Všeč mi je bila tudi partizanska bolnica.

Mateja T., 3. r.: Vodil nas je brihtni Boštjan. Povedal nam je, da se lahko izognemo blatu. Najbolj je bila blatna nagajiva Nina. Najbolj čiste čevlje pa je imel vodnik Silvo. Ogledali smo si tudi partizansko bolnico, ki je bila skrita v gostem gozdu. Na Velikem Javorniku smo si ogledali jarice, zvončke in divji česen.

Timeja N., 3. r.: Na Javorniku so se kepali. Jaz sem ležala  na travi. Na Javorniku smo se tudi fotografirali.

Neža V., 3. r.: Videli smo različne rastline: zeleni čemaž, bele zvončke, rumeno jarico in črni teloh.

Lejla V., 3. r.: Pot je bila zelo blatna. Najbolj je bil umazan grozni Gabrijel. Zagreznil je v blatu. Silvo ni imel umazanih škornjev.

Tina K., 4. r.: Na koči na Bohorju smo imeli malico. Ko smo pojedli, smo imeli nagradno žrebanje. Tokrat smo morali odgovoriti na  vprašanje, kateri je najvišji vrh v občini Šentjur. Odgovor se je glasil: Veliki Javornik. Nagrada je bila mala čutarica, ki jo je dobil Miha iz Slivnice.

GALERIJA SLIK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja